čtvrtek 9. února 2017

Podnebná pásma

Klimatická pásma jsou značena velkými písmeny: A, B. Konvenční klasifikace. Köppenova klasifikace.


V přetahování přiřazuješ pojmy k obrázku, určuješ slovní dvojice nebo rozhoduješ, které číslo je větší či menší. Globální oteplování možná do konce století přestaví podnebná pásma. Některé polární nebo horské klimatické oblasti zmizí a naopak se objeví. Unsubscribe from Kateřina.


Podnebná pásma (pro paní učitelku Brožovou). Projekt podnebná pásma děti zpracovávaly v hodinách přírodovědy, výtvarné. Pracovaly v šesti skupinách, každá skupina si vylosovala podnebné pásmo. O mořích a oceánech a životu v nich nás informovali Filip Sokol, Filip Kellner, Mária a Venda.


Podnebná pásma

Pavlína Loňková, facebook. Vytvořte si webové stránky. Podnebí- podnebná pásma ve světě,jejich rostlinstvo,živočišstvo.


Pracovní list bude použit k samostatné práci žáků,žáci zakreslují do. Zeměpis Která podnebná pásma znáte? Které státy světa se nacházejí v tropickém pásmu?


Jaké podnebí je typické pro tropické pásmo? Na velkém rozrůznění se podílí samozřejmě i fakt, že orchideje obývají nejrozmanitější podnebná pásma (tropy, subtropy, mírné pásmo, tundru), ale i nejrůznější.


Jim také odpovídají zástupci rostlin a živočichů Amerika se tradičně dělí na Severní a Jižní CO JE TO ? Těmito tvory oplývaly mořské břehy a močály, sladká i slaná voda a další tropická a mírná podnebná pásma. Velké kočkovité šelmy: Útok spočívá především v užití zubů. Kousnutí jsou tržně zhmožděná, nad silným stiskem převažuje trh.


Slovo tropy má původ v řeckém tropos = obrat, a tropy dle toho jsou obvykle vymezeny obratníky Raka (23°26′ s. š.) a Kozoroha (23°26′ j. š.). Rajčeti, pořízeno 13. I této směrnice zahrnuta ustanovení o příslušných referenčních teplotách pro různá podnebná pásma. Název kolekce: Kolekce: Název materiálu: Vkladatel, Jiří Vaca.


Podnebná pásma

Licence, CC-BY-NC-SA. Během cesty projeli všechna podnebná pásma, potkali medvěda a bizona, viděli polární záři, za hodin projeli zemí Střední Ameriky, stopli si auto, ve kterém. Elisabeth – mírné pásmo, Ahmed – tropické pásmo, Eton – polární pásmo, Leila – subtro- pické pásmo.


Probrali jsme jednotlivá podnebná pásma a seznámili jsme se s nejzajímavějšími živočichy, kteří v nich žijí. Zahráli jsme si na žirafy, které se.


Při výtvarné výchově jsme si připomněli probírané učivo o podnebných pásmech. Procvičovaným učivem projektu jsou podnebná pásma světa a živočichové, kteří se zde vyskytují.


Další znalosti, které žáci v projektu rozvíjejí, vycházejí z učiva.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky