pondělí 2. července 2018

Eduroam certificate

Pro správnou konfiguraci uživatelského zařízení pro připojení k eduroamu. Patří do „Trusted Root Certification Autorities“, případně „Důvěryhodné kořenové certifikační úřady“ v případě českých. Pro připojení do sítě eduroam musí mít zařízení tzv.


RADIUS servery mají certifikát od TERENA SSL CA (TCS). Abyste mohli správně nastavit připojení k síti Eduroam, je nezbytné mít.


Windows je třeba mít nainstalován také certifikát AddTrust External CA Root. Připojení k síti eduroam. Fakulta provozuje eduroam na dvou místech.


Přes eduroam se může student nebo zaměstnanec ČVUT připojit k internetu téměř po celém světě. Mapu pokrytí naleznete na stránkách.


Eduroam certificate

Pokud kontrolujete certifikát u radius serveru je nutno jako certifikační autoritu. Heslo ‎: ‎nastavte na eduroam. CA autentizačního serveru ‎: ‎DigiCert Assured ID.


Síť WiFi na UHK je připojena do mezinárodního projektu eduroam. V rámci České republiky. Instalaci certifikátů můžete provést ručně nebo pomocí připravených instalačních balíčků. Certifikát je ke stažení k dispozici na tomto odkazu.


Konfigurace bezdrátového. V případě, že se do sítě chcete připojovat prostřednictvím 802. Jako přihlašovací jméno použijete VUT Login nebo Vaše osobní. Eduroam je mezinárodní projekt zabývající se podporou mobility a roamingu v. Host se připojuje zpravidla pomocí wi-fi prostředků nebo poskytnutou pevnou linkou.


K ověření (autentizaci) hosta stačí jeho účet (jméno a heslo nebo certifikát ) v. Get connecte wherever you are. Where can I use eduroam ? Přípojné body v hostitelské organizaci umožní vzdálené. Pro ověření autenticity serverů RADIUS je potřeba použít certifikát podepsaný obecně uznávanou certifikační autoritou Digicert Assured ID Root CA. Klikni na tlačítko "Důvěřovat", čímž schválíš eduroam certifikát a jsi online.


Eduroam certificate

Zkus smazat starý síťový profil eduroamu. VUT, pokud ho ještě. Bezpečnostní certifikát. Eduroam a vytvořte si zde další, zvláštní heslo, pro Eduroam.


Pro provoz Eduroam je potřeba mít naimportován i bezpečnostní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky