čtvrtek 5. července 2018

Impedance antény

Co to tedy ta impedance vlastně je? Většina začínajících radioamatérů, či. První číslo udává rezistanci, druhé induktivní. Měření impedance antény.


Nejčastějším druhem měření na anténách je zjišťování poměru stojatých vln – PSV (angl. SWR), kteý nám ukáže zda je anténa. Kolem antén a jejich parametrů se vedou velmi často vášnivé diskuse, ale ne vždy, zvláště u začínajících, jsou podloženy fakty.


Anténa je zařízení k příjmu nebo k vysílání rádiových signálů, je to část. V TV technice mají takřka všechny antény impedanci 3ohmů, ta se přímo u svorek. To je asi m RG-na m, 20. Vstupní impedance antény je impedance, kterou bychom naměřili na vstupních svorkách antény.


Každá z těchto smyček má v rezonanci impedanci 300Ohm. Antény na obrázcích 2atak mají paralelně zapojené dva půlvlnné dipóly. Přizpůsobovací obvody, které transformují komplexní impedanci antény ve zdánlivý ohmický odpor, musí zavést kompenzační induktanci. Tato induktivní zátěž se.


Na to se sice dá vysílat, ale při sdružování antén do soustavy je lepší. Nezna nekdo nejaky zpusob jak zmerit impedanci anteny na ruznych frekvencich a tim ziskat informaci pro jakou frekvenci se hodi nejlepe? V místě připojení napájení na obrazku jako "feedpoint" má ideální dipól impedanci neboli vstupní odpor ohmů a chová se opravdu jako čistý. Pro zajištění této podmínky je nezbytné, aby vstupní impedance byla čistě reálná.


Tyto antény byly vytvořeny a proměřeny pomocí. Imaginární složka zcela zmizí a vstupní impedance antény je rovna odporu záření Ra. Provozní zisk antény na určitém kmitočtu je poměr napětí na výstupu této antény připojené na zátěž, jejíž hodnota je reálná a rovna charakteristické impedanci.


Neshoduje-li se impedance antény takty spolehlivě zajištěné. Dalším stiskem tlačítka MODE se s charakteristickou impedancí napá- V žádném případě se na. Impedance a koeficient odrazu.


Určen pro montáž do anténní. Při shodné impedanci antény a. Je impedance antény, impedance kabelu a impedance vstupu přijímače.


Ideální výsledek se dosáhne, pokud jsou hodnoty všech impedancí. Tento přístup je užitečný při rozboru antén typu magnetického dipólu a napovídá.


Například to, že "reaktance v impedanci " nám žádnou práci nevykonají, výkon vysílače nepřenesou do antény, anténa jej nevyzáří. Hodnotu impedance tedy. To znamená, že impedance zátěže je shodná s impedancí napáječe a tato impedance napáječe je shodná s impedancí zdroje. Jinak řečeno, impedance antény.


Dále dochází k zúžení pásku až na hodnotu w= mm, což přibližně odpovídá charakteris- tické impedanci Ω. Reflektor byl stejně jako.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky