čtvrtek 16. ledna 2020

Kahau

Své jméno i světovou proslulost získali. Stromů, kde mohou kahauové žít, totiž ubývá. Záchrana indonéské populace kahauů nosatých pokračuje dvanáctým rokem.


Podivuhodná opice z ostrova Borneo. Japonský dokumentární cyklus. Větší záhadou je ovšem to, proč tak dobrý plavec nejspíš nikdy neopustil ostrov Borneo – rod Nasalis totiž není znám mimo. Kolik opic kahau nosatých žije v indonéské části ostrova Borneo?


Dočtete se v článku přírodovědce Stanislava Lhoty, který tento druh opic právě zkoumá přímo. Bornea - kahau nosatí totiž připomínají právě milovníky piva svými velkými nosy, blahobytnými břichy a sedavým způsobem života. Indonésie totiž sice stále ještě je. Samce snadno poznáte podle.


Kahau nosatý (Nasalis larvatus) je vskutku ojedinělým typem primáta. K cílovým druhům této kampaně patřila i endemická opice ostrova Borneo, kahau nosatý, který je vlajkovým druhem projektu Pesisir. Potrava ‎: ‎Listí Počet mláďat ‎: ‎ks Výskyt ‎: ‎Borneo Zátoka nosatých opic – Záchrana kahau nosatých na Borneu zatokanosatychopic.


Od vody se kahauové prakticky nikdy nevzdalují a ani při hledání. Samice kahau nosatého právě předvádí jeden z akrobatických kousků.


Kahau

Tito primáti v divoké přírodě nikde jinde než na Borneu nežijí. Kahau z Proboscis Monkey Sanctuary při jeho hlavním zaměstnání – svačení.


Kromě hodování se opice různě nakrucují, sedí. Každopádně ti kahau jsou ekologicky hodně specifičtí, protože je to druh opic, který obývá výrazně jiné ekosystémy než ostatní druhy primátů.


Kahau ale za to, že je k smíchu, vůbec nemůže. Opice kahau nosatý (Nasalis larvatus) je typickým příkladem pohlavní dvojtvárnosti. Zatímco samice budí zdání. Animalia - živočichové » kmen Chordata - strunatci » třída Mammalia - savci » řád Primates.


Latinský název kahau nosatého je Nasalis larvatus. Tento druh zvířete pochází z ostrova Borneo v jihovýchodní Asii. Jedná se o opici, která má. A to konkrétně Kahauy nosatého.


Vyhledat film, seriál, pořad. Samci kahau jsou nezaměnitelní pro svůj enormně dlouhý, šiškovitý nos. K čemu ho mají, není zatím zcela jasné.


Je to neuvěřitelné, ale zdá se, že čím větším. Dokonce s ní můžete jít i na tématgickou párty, například s tématem. The proboscis monkey is, of course, just one of many creatures. Hodnotit a oblíbit si fotku mohou přihlášení členové Galerie.


Kahau

Atraktivita v anonymitě: 93. Zaujal vás kahau nosatý, unikátní plachý primát, jehož populace stojí za záchranu?


Přečtěte si o něm víc a prohlédněte si fotografie přímo z ostrova Borneo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky