středa 24. června 2020

Výpočet antény

Výpočet antény

Výpočet drátové antény. Zadej frekvenci: MHz. Skutečná délka antény je: m. Ve směru podélné osy anténa energii nevyzařuje. Přijímací i vysílací.


Impedanci nelze doma změřit a proto musíme věřit výpočtům a dodržovat konstrukční návody. Podstatné součásti antén.


Antenna arrays, mutual impedance, self impedance, radiation pattern. Technický výpočet záření soustav lineárních antén. Mezi uživateli VHF pásem, ba i CB stanic, je ve značné oblibě anténa tak zvaná "pětiosmina", čili. Pro nadšené experimentátory s anténami zde přináším hromádku odkazů kde si stáhnout příslušné vzorečky k jejich výpočtu.


Spočítejte rychle vlnovou délku z frekvence a obráceně. Naše kalkulačka to vypočte ihned. Ahoj,chtěl bych se zeptat jak se dá spočítat délka antény.


Ale vážně - vystudoval jsem elektroprůmyslovku a tam nás učili ty různé výpočty. Zdravím, jelikož mě už dlouho zajímají vysílačky a letový provoz našel jsem si toto schéma.


Zisk takové antény je (relativně k anténě s izotropní charakteristikou) podle Krausovy formule empiricky stanoven jako. Yagiho antén, které mají jiný průměr. Přesný výpočet korekcí délek všech. Pro výpočet indukčnosti cívky jsou sloužíté empirické vzorce, ze kterých vyplývá, že čím je cívka blíže hornímu konci antény tím její indukčnost.


Rezonanční kmitočet antény byl 5MHz. Aplikace slouží k orientačnímu výpočtu energetické bilance radioreléového spoje. Průměr antény (šířka):, m. Nevýhoda této antény spočívá vtom že vyzařuje šikmo nahoru což můžete vykompenzovat.


Výpočet antény

Většinou jsou to jednoduché výpočty, které lze v praxi použít bez hlubších znalostí. Zajímalo by mě, jak se vypočte úroveň signálu na anténě. Priklad: km, 600MHz, 100kW, zisk prijimaci anteny dB, uroven na antene.


Pro výpočet několika typů ziskových kanálových antén existuje freeware program, který si můžete stáhnout zde. Venkovní anténa Yagi kanálová. Teď už možná začínáte chápat, že nic se nemá přehánět.


Do žlutě značených polí je nutné vložit hodnotu pro výsledný výpočet. Poznámka: Kalkulátor vychází z předpokladu, že antény jsou ve. Noise Figure and Temperature. Anténa je tím bezpochyby nejlepším zesilovačem výkonu, a zároveň nejdůležitější součástí.


Dvoupásmová směrová anténa pro příjem signálu DVB-T.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky