pondělí 30. prosince 2019

Rozvodněné toky

Ve Zlínském kraji stoupají hladiny toků, které dosahují druhého i třetího stupně povodňové aktivity. Kolona kvůli nehodě v Otrokovicích, pondělí 16.


Rozvodněné toky

Zahrádky v dolní části Krhanic. Zdroj: Martina Křečková. Terén - reliéf terénu, schůdnost terénu, firnová pole, taje sníh? Pak už jen zbývá zbavit se asi patnácti padouchů, kteří hlídají.


Představ si, co by se asi stalo po dlouhotrvajících deštích, až by rozvodněné toky tato údolí zaplavily. Stiskem tlačítka vyvolal obraz honosného paláce z. Rozvodněný potok po dešti. Nejhorší byla situace u Senice, která se vylila z břehů, večer ale hladiny většiny toků poklesly. Ve čtvrtek by již neměla být situace tak kritická.


Běžně bývá v toku asi centimetrů vody. U jednoho je voda po kolena, sklepy budou zatopené. Snažíme se kontaktovat majitele. Hladiny řek, říček i potoků v regionu dál stoupají.


Nejtíživější situace je ve Zlínském kraji. Dokazují to další videa našich. Kde ale voda setrvává, nebo naopak ještě stoupá, je tady v těch dolních tocích, kde voda opouští Českou republiku a kde se právě stékají ty rozvodněné toky.


Rozvodněné toky

Vydatné srážky a rozvodněné toky způsobily škody za desítky. Tyto povodně se vyskytují nejvíce na podhorských tocích a postupují dále do níže. Do Česka se přižene vichr, meteorologové varují i před rozvodněním toků. Mohou se proto rozvodnit některé toky.


Diskuze k článku V Číně evakuovali kvůli lijákům tisíc lidí, rozvodněné toky poškodily přehrady. I když povodňové škody lze snížit odstěhováním od vodních toků, lidé tradičně žili. Poklesy vodních stavů a průtoků na všech zasažených tocích budou.


Třebechovicích žádné škody nezpůsobily. Hrozbu požárů vystřídaly rozvodněné toky. Vytrvalý déšť z počátku týdne způsobil na několika místech rozvodnění řek a potoků.


Silný proud vody rozvodněného potoku v Zubří na Vsetínsku v části Háje strhl. Ve Velkém Meziříčí se v průběhu podvečera zvedl vodní stav u měřící stanice, která monitoruje soutok Oslavy a Balinky, až k druhému stavu. Po vydatném dešti stouply hladiny vodních toků. Třetí, tedy nejvyšší stupeň povodňové aktivity, je na Olši v Českém Těšíně.


Včetně zásilky vysoušečů. Diecézní charita Brno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky